Рекордьорът по титли от Големия шлем при мъжете Роджър Федерер отвърна на своите критици след загубата си в 4 сета от Новак Джокович в полуфиналите на Откритото първенство на Австралия.

34-годишният швейцарец бе пометен от сърбина в първите два сета на срещата и макар да взе третия, не останаха никакви съмнения кой от двамата заслужаваше повече място във финала. Това веднага открехна вратата пред съмняващите се в Маестрото, които побързаха да го определят като твърде стар за успехи на най-високо ниво.

За последно Федерер надигра Джкович в полуфиналите на „Уимбълдън“ през 2012 година, а загубата в Мелбърн бе 8-а за него в последните им 10 срещи в турнири от Големия шлем.

„Дали в три или в пет сета – няма значение, аз мога да тичам четири или пет часа“, контрира Маестрото. „Това не е проблем. Доказвам го всеки ден в тренировките. На този етап не се притеснявам от продължителните мачове.“

„Знам, че медиите обичате да изкарвате случая по-различен. Разбирам – вие си мислите, че съм стар и всичко останало. За мен обаче годините не са проблем. Не се страхувам, когато ми предстои голям мач срещу играч, който е на върха на възможностите си“, каза още Федерер.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS