Швейцарският тенисист Роджър Федерер заяви, че не очаква нов силен сезон, подобен на изминалия.

В началото на 2017 година Федерер се завърна на корта след дълго отсъствие заради операция и спечели титлата на Откритото първенство на Австралия, а след това триумфира и на "Уимбълдън", за да увеличи сметката си на рекордните трофея от Големия шлем.

36-годишният швейцарец спечели общо седем турнира и допусна едва пет загуби в 57 изиграни мача, което му позволи да се изкачи до второто място в световната ранглиста.

Федерер започва и новата кампания с участие на турнира за смесени отбора "Хомпан Къп" в Пърт, където ще си партнира с Белинда Бенчич.

"Очакванията са по-големи, но в същото време си напомням, че това, което се случи през 2017 година, не беше съвсем нормално и не мисля, че е реалистично да се стремя към подобни постижения и през новия сезон. Ще трябва да опитам да остана спокоен, да давам най-доброто от себе си, пък ще видим какво ще се получи. Подготовката ми премина добре, но не знам как ще се развият нещата на корта", коментира Федерер.

"Надявам се с участието ми на "Хомпан Къп" да получи всичко, от което се нуждая, преди да замина за Мелбърн. През миналия сезон това сработи отлично и спечелих Откритото първенство на Австралия. Надявам се това да бъде добра поличба и за 2018 година", каза още той./БТА