Британската тенисистка Ема Радукану остава под въпрос за Откритото първенство на Австралия, но се надява да успее да се възстанови навреме за турнира от Големия шлем през следващата седмица, пише агенция ДПА.

Бившата шампионка от Откритото първенство на САЩ заяви, че състоянието й след травмата на глезена, която претърпя в Оукланд, се оценява ден за ден. Радукану изкълчи глезена си по време на мач от втория кръг на турнира в Нова Зеландия срещу Виктория Кузмова.

Gulliver/GettyImages
18 снимки

В интервю за Tennis Australia, първата ракета на Великобритания при жените говори за шансовете си за участие в Мелбърн. „Последната седмица беше много нещастна. Чувствах се отлично в началото на сезона и бях доволна от физическата подготовка, която направих. После се случи този инцидент на корта. Не знам какво можех да направя, за да го предотвратя. Сега следим състоянието ми ден за ден, опитвам се прогресирам, така че видим какво ще се случи“, коментира Ема Ръдукану.

„Надявам се, че до понеделник или когато започва турнирът за мен, вече ще съм добре и готова. Но все пак се опитвам да не си създавам големи очаквания на този етап“, добави 20-годишната тенисистка.

Откритото първенство на Австралия ще стартира на 16 януари. Радукану дебютира в надпреварата през миналата година, като отпадна във втория кръг след поражение от черногорката Данка Ковинич. Британката няма да бъде поставена в схемата на състезанието, тъй като заема 75-о място в ранглистата.