Шампионката от Откритото първенство на САЩ по тенис през 2021 година Ема Радукану смята, че всички искат да я победят, но тя приема предизвикателството и вярва, че това ще й помогне да стане по-добра. 19-годишната Ръдукану се превърна в първата тенисистка, стартирала от квалификациите, която печели турнир от Големия шлем.

„Мисля, че израснах като тенисист и развих още от уменията си, които не притежавах през миналата година“, заяви британската спортистка пред изданието „Tennis365“.

„Сега всички ме познават. Всички знаят как играя и искат да ме победят. Приемам го като комплимент, ако съперниците повишават нивото си срещу мен. Мисля, че това като цяло ще ми помогне да стана по-добра в дългосрочен план, защото и аз ще повиша нивото си на игра. Не виждам нищо негативно в това“, коментира още Ема Радукану.

„В момента съм на 19 години. Не мисля, че на последния ми сезон щеше да се гледа негативно, ако не бях спечелила в САЩ. Все още съм в началото на кариерата ми. Очаквам с нетърпение дългосрочното приключение, което ми предстои“, добави Радукану.