Британката Ема Радукану очаква с нетърпение да започне защитата на титлата си на Откритото първенство на САЩ по тенис в края на месеца и не чувства напрежение от задачата, която й предстои.

Тийнейджърката преди година постигна нещо значимо на „Флашинг Медоус“, когато като 150-а в световната ранглиста тя първо премина през квалификациите, а след това спечели първата си титла от „Големия шлем“.

Триумфът в Ню Йорк я превърна в любимка на британските фенове, но в последствие тя не успя да спечели друг трофей, като беше принудена да се откаже заради травми в Рим през май и в Нотингам през юни, а на „Ролан Гарос“ и на „Уимбълдън“ беше елиминирана още във втория кръг.    

„Напрежението идва от това, което сама съм си поставила като цел, или от моите очаквания. Чувствам напрежение и мисля за него, само когато съм на пресконференция, защото почти всеки въпрос е свързан с очакванията към мен“, коментира Радукану за „Sky Sports“.

19-годишната британка започна северноамериканското тенис лято с четвъртфинал във Вашингтон, загубен през миналата седмица от рускинята Людмила Самсонова, а тази вечер тя ще се изправи срещу Камила Джорджи (Италия) в родния си град Торонто.

Британката в момента е десета в световната ранглиста с 2772 точки, но 2000 от тях са от спечелената на Откритото първенство на САЩ титла през 2021 година. Това означава, че при ранно отпадане сега тя ще се свлече доста надолу в класацията.

„Очаквам с нетърпение отново да изляза на корта в Ню Йорк. Каквото и да се случи там, ще бъде прекрасен край на една глава от моята кариера, завършване на един пълен цикъл. Без значение от резултатите, ще мога да започна отначало и на чисто. Дори да загубя всичките спечелени точки, ще тренирам здраво и ще се опитам отново да се изкача към върха. При всички случаи за мен това ще бъде като свеж старт“, каза британката.