Сърбинът Новак Джокович, който оглавява световната ранглиста по тенис за мъже, остана доволен от представянето си срещу словака Алекс Молчан във втория кръг на Откритото първенство на Франция. Джокович победи Молчан с 6:2, 6:3, 7:6(4) и ще играе в третия кръг срещу словенеца Аляж Бедене.

„До тук всичко върви добре. Доволен съм от начина, по който се чувствам на корта и удрям топката“, заяви сръбският тенисист.

„Условията бяха сериозно предизвикателство, особено като се има предвид, че играх със специалист на клей, който е опасен противник и наскоро игра финал в Лион. Но съм наистина доволен от начина, по който играх в първите два кръга. Всички върви в правилната посока“, коментира Новак Джокович.

„Мачът с Молчан не беше лесен. Имаше доста вятър, който сменяше посоката си. В такива моменти трябва да си напълно концентриран. Уважавам много Алекс. Играта му е подходяща за тази настилка. Надявам се за последен път играя срещу противник, който има за треньор Мариан Вайда“, каза още Джокович по повод срещата със словака, който вече работи с бившия му треньор.