Световният номер едно в мъжкия тенис Новак Джокович се добра до осминафиналите на първия за годината турнир от Големия шлем Australian Open. Сърбинът преодоля съпротивата на испанския ветеран Фернандо Вердаско. 

Ноле взе успеха с 3:0 сета (7:6, 6:3, 6:4), но въпреки впечатлението, че е дошъл лесно, това не беше така. Испанецът направи всичко по силите си да затрудни именития си съперник и не се даде лесно. 

В първия сет пробиви нямаше и всичко трябваше да се реши в тайбрек. В него на Джокера му бяха нужни цели четири сетбола, за да го вземе, при това след две поредни непредизвикани грешки на съперника си. 

Във втората част Джокович започна ударно с пробив, след това спаси два брейкбола на съперника си с асове и в крайна сметка тръгна с 3:0. Това му се оказа достатъчно, за да затвори и втората част на своята сметка при 6:3. 

В паузата между втория и третия сет имаше и романтичен момент. Младеж предложи брак на любимата си, а тя се съгласи и спонтанно трибуните избухнаха в овации. След това предстоеше и последната част. 

В нея Джокович доминираше отново, но Вердаско оказваше съпротива. В крайна сметка Ноле взе своето, не и без цената на много усилия, и вече е в четвъртия кръг на надпреварата. Това му се случва за девети пореден път в Мелбърн.