Днешният ден е много вълнуващ за всички български фенове на тениса, защото на "свещената трева" на Уимбълдън трябва да излязат най-добрите ни състезатели при мъжете и жените - Григор Димитров и Цветана Пиронкова.

Дъждът над Лондон обаче отново затруднява програмата на най-престижния турнир в света, така че не е ясно кога нашите тенисисти ще излязат на корта. Освен на Централния корт, който е със закрит покрив, в момента тенис не се играе на останалите кортове, а по последна информация тенис на външните кортове няма да има поне до 18,30 часа.

Гришо вече постигна една победа в Лондон в три сета срещу Бьорн Фратанджело в понеделник. Препятствието пред Димитров във втория кръг обаче ще бъде много по-голямо - световният №20 Жил Симон, който е спечелил 5 от 6-те двубоя между двамата до този момент.

Двубоят между българина и французина е втори на корт №1, където първо трябва да се доиграе мача Джоана Конта - Моника Пуиг (6:1, 2:1 към момента). Стартът трябваше да бъде в 15 часа, но дъждът не позволява това да се случи.

Цвети Пиронкова също ще има тежка задача. Нейна съперничка в първия кръг е Белинда Бенчич. Швейцарцата е спечелила двата мача между двете до този момент като любопитен факт е, че двете играха точно преди година отново в първия кръг на Уимбълдън, а Бенчич постигна успех с 2:1 сета.

Двубоят им е втори в програмата на корт №3, където играта трябваше да започне още в 13,30 часа с мача Доминик Тийм - Флориан Майер. Австриецът и германецът обаче изиграха само няколко гейма преди дъждът да спре мача.