Виктория Томова и Елица Костова се класираха за втория кръг на квалификациите за Откритото първенство на Австралия по тенис, след като записаха трисетови победи. Третата българска представителка в Мелбърн - Сесил Каратанчева, обаче отпадна също след загуба в три сета.

Първата ракета на България Томова се наложи над белгийката Марина Заневска със 7:5, 6:7(2), 6:2 след 2 часа и 45 минути игра на корт номер 22.

В следващия кръг на квалификациите 140-ата в света Томова ще има доста трудна задача срещу поставената под номер 2 в квалификационната схема Евгения Родина от Русия, която се намира на 114-о място в света.

Място в следващата фаза намери и Елица Костова, която победи с 6:1, 3:6, 7:5 американката Ейша Мухамад. Костова пропусна три мач бола - един в 10-ия гейм на третия сет и още два в 12-ия гейм, но в крайна сметка реализира четвъртия си и така си осигури среща с чехкинята Дениса Алертова, поставена под номер 118 в света.

Сесил Каратанчева

източник: LAP.bg

Третата българска представителка Сесил Каратанчева също бе много близо до втория кръг, но пропусна няколко отлични възможности в третия сет и в крайна сметка отстъпи след 5:7, 6:3, 5:7 пред румънката Ирина Бара.

В решителния трети сет 184-тата в света Каратанчева поведе с 3:0 гейма, имаше мачбол при 5:3 гейма и 40:30 в своя полза, но го пропусна. Това като че ли обърна хода на мача и Ирина Бара взе 4 последователни гейма, а с това и мача. /БТА