Снощи Диего Шварцман и Доминик Тийм безспорно изнесоха мача на турнира до този момент. В четвъртфиналната битка от Ролан Гарос феновете станаха свидетели на изключителна битка, в която и двамата тенисисти дадоха всичко от себе си. 

И въпреки, че австриецът имаше преднина от 2:1 сета, шампионът от  US open се оказа на губещата страна.  След 5 часа и 5 сета, Диего Шварцман стана първият полуфиналист на откритото първенство на Франция и ще срещне „краля на клея“ Рафаел Надал в спор за място на финала. 

След болезненото поражение късно снощи, Тийм отдаде дължимото на своя опонент и сподели, че е доволен от представянето си в Париж.

"Тежка загуба за мен, за първи път участвам в двубой продължил 5 часа. Смятам, че дадох всичко от себе си, изтощен съм както психически, така и физически. Това беше един от най-великите мачове, в които съм участвал, поздравявам Диего за победата, той показа, че добрите му резултати напоследък изобщо не са случайни. Мисля, че дори и да бях  спечелил срещата, много трудно щях да се възстановя за евентуален полуфинал. Ролан гарос бе отличен за мен, справих се страхотно, и няма от какво да се срамувам. Пристигнах във Франция, след като триумфирах в Ню Йорк и до края на сезона ще продължавам да давам всичко във всеки турнир, както съм го правил винаги", сподели световният номер 3. 

 Надпреварата във френската столица навлиза в решителната си фаза, като евентуален финал между Надал и Джокович изглежда все по-вероятен. Подобна среща е желана от целия тенис свят, а  кой ще спечели титлата ще разберем в неделя, докато финалният двубой при дамите е в събота.