Гръцкият тенисист Стефанос Циципас описа испанецът Карлос Алкарас като едно от най-големите препятствия в спорта преди четвъртфиналната битка между двамата на Откритото първенство на Франция.

Бившият финалист от "Ролан Гарос" преодоля австриеца Себастиан Офнер с 7:5, 6:3, 6:0, за да си уреди среща с водача в схемата Алкарас, в която ще се надява да стигне до първата си победа над испанеца от пет двубоя до момента.

"Това е сблъсък, който всички очаквахме. Мисля, че всички го очакват, нали така? Моментът дойде", заяви Циципас, който опита Алкарас като глътка свеж въздух в тениса заради харизмата и неизменната му усмивка.

Последният мач между Стефанос Циципас и 20-годишния Карлос Алкарас бе на клей кортовете в Барселона, където гъркът отстъпи с 3:6, 4:6, а година по-рано на същото място загуби от испанеца в три сета.

"Карлос е някой, който поддържа интензитета на игра през цялото времето. Не ти дава възможност за момент, в който не внимава. Много е енергичен и това се вижда на корта. Има много какво да предложи. И с тази постоянна усмивка, това очевидно много му помага. В момента е едно от най-големите препятствия и предизвикателства за всеки тенисист, срещу когото се изправи. Кара всички нас да ставаме по-добри", коментира още Циципас.