България отново има финалист при юношите на US Open! Това постигна Адриан Андреев, който стигна до двубоя за титлата при двойките в тандем с британеца Антон Матушевич.

Двамата спечелиха много драматичен полуфинал срещу италианците Лоренцо Мусети и Джулио Зепиери с 4:6, 7:5, 10-6, след като в края на втория сет спасиха мачбол на съперниците.

Първата част бе изпълнена с пробиви, но при 5:4 италианците нанесоха решителния си удар.

Андреев и Матушевич пробива първи във втората част за 2:1, но брейкът бе върнат бързо. При 4:5 те сервираха за оставане в двубоя, а при 40:40 решителната точка значеше и мачбол. Той бе неутрализиран, а веднага след това дойде пробив и вкарването на мач в шампионски тайбрек до 10.

В него българинът и британецът бяха перфектни и така след 10:6 си осигуриха място в последния ден на US Open 2018.

Техни съперници на финала ще бъдат американците Емилио Нава и Аксел Нефве, които победиха също с шампионски тайбрек Йеспер Де Йонг и Дамиан Венгер.

На сингъл Андреев отпадна в първи кръг след отказване във втория сет на двубоя с Артур Казо.

За последно България имаше финалист на турнир от Големия шлем при юношите преди 10 години, когато Григор Димитров триумфира на сингъл на Уимбълдън и US Open.  Иначе на двойки Григор игра финал през 2007 в тандем с Вашек Поспишил, който двамата загубиха с 2:6, 4:6 от французите Жонатан Ейсерик и Жером Инсерило. През миналата година финал на двойки на Ролан Гарос при юношите игра роденият в Асеновград Васил Кирков, който обаче се състезава за САЩ.