Откритото първенство на Австралия стартира в събота срещу неделя през нощта, а феновете на тениса с нетърпение очакват първия за годината турнир от „големия шлем“. Доста експерти вече споделиха своите очаквания за надпреварата, както при дамите, така и при мъжете, като мнозина заложиха на Новак Джокович и Ига Швьонтек за крайни победители.

Дали тези прогнози ще се оправдаят, ще разберем след 2 седмици, но сега бившата световна номер 7 Барбара Шет също сподели своето мнение преди началото на състезанието. Според нея, никой не бива да отписва шансовете на Яник Синер за трофея и е напълно възможно той да детронира Джокович и да попречи на сърбина да завоюва своята 25-а титла от „шлема“. Много хора вече казаха, че Новак отново ще е шампион и ще вдигне титла номер 11 в Мелбърн. Аз обаче не съм толкова сигурна, защото има момчета, които могат да спрат световния номер 1. Мисля, че Яник Синер има пълния потенциал да се справи с Новак и да го елиминира. Знаете, че Джокович и Синер могат да се срещнат на полуфиналите, така че защо не тази година пък финалът да бъде без участието на Ноле.

Това ще бъде доста изненадващо, но от друга страна, ще имаме и малко разнообразие за световния тенис. Считам, че Синер страшно много разви играта си в последната година и италианецът може да победи всеки. Аз ще заложа на Яник Синер и твърдо вярвам, че той може да спечели трофея“, каза Шет