Бившата световна номер 1 в тениса Амели Моресмо изрази възмущението си от решението да бъде отложено доиграването на полуфиналния мач между Новак Джокович и Доминик Тийм поради лошите атмосферни условия.

Двубоят беше прекъснат при резултат 6:2 3:6 3:1 в полза на австрийския състезател. В този момент заваля дъжд, което принуди организаторите да прекъснат мача. В последствие беше обявено, че полуфиналът ще бъде доигран в съботния ден, преди женския финал.

Това решение предизвика и редица негативни коментари в публичното пространство. Сред изразилите недоволството си беше и бившата номер 1 в женския тенис и носителка на две титли от турнири от Големия шлем Амели Моресмо.

“Ударихме дъното! Абсолютно безобразно решение“, бяха думите на французойката.

Други, сред които и легендата Пат Кеш, повдигнаха въпроса защо двубоят не беше продължен след спирането на дъжда, въпреки че все още не се беше стъмнило.

По програма се очаква Джокович и Тийм да се върнат на корта в събота от 12 часа на централния корт “Филип Шатрие“, за да доиграят остатъка от срещата си. Това повдига и въпрос дали женският финал между Ашли Барти и Маркета Вондрусова ще започне навреме. По предварителен план той е предвиден да започне от 15 часа българско време.