Жо-Вилфред Цонга пропуска Australian Open 2021. Французинът все още не е на 100 процента и не желае да предприема излишни рискове. Френският ветеран ще се завърне на корта за началото на турнирите в Европа, където се надява отново да покаже добри резултати.

Бившият световен номер 5 сподели, че към настоящия момент не мисли за отказване и би се радвал да поиграе още няколко години.

„Все още не мисля за отказване, но трябва да се съобразявам с тялото си. Не бива да рискувам и да бързам с връщането си по кортовете, защото ситуацията може да стане по-сложна. Не съм на 20, а за да остана по-дълго в тура е важно да бъда внимателен и да слушам съветите на лекарите. Бе важно да реша какво да правя, а пропускам откритото първенство на Австралия, за да мога да играя по-дълго през сезона. Смятам, че имам своите успехи в тениса, и ако погледнем статистиката можем да видим, че имам 18 победи срещу четиримата големи, Джокович, Надал, Федерер и Мъри. Определено мисля, че имах възможности да стигна и по-далеч от номер 5, но изброените от мен просто са невероятни. Ще продължа да давам всичко от себе си, но е важно да остана здрав, тъй като страдах доста от контузии през последните години“, каза французинът.