Навлизаме в решителната фаза на Australian Open. Утре ще се изиграят полуфиналните двубои в надпреварата, като Рафаел Надал ще се изправи срещу Матео Беретини, а Даниил Медведев среща Стефанос Циципас.

Много позитивно за световния номер 2 се изказа бившата първа ракета на Великобритания Тим Хенман. Според него, руснакът има всички шансове да триумфира с титлата в неделя  и ще бъде спрян много трудно по пътя към втори трофей от „големия шлем“.

Gulliver/GettyImages
49 снимки

„Много ми харесва това, което прави Медведев. Виждате колко добре игра Оже-Алиасим срещу него, дори водеше с два сета, но накрая канадецът бе на губещата страна. Даниил показва огромен характер, това бе един страхотен мач за наблюдаване. Смятам, че този успех го прави още по-голям фаворит за решителните битки, които ни очакват. Да не забравяме, че той вече спечели титла от шлема и знае какво е усещането. Считам, че от четиримата полуфиналисти, вторият в света има най-големи шансове да прибави ново голямо отличие, а какво ще се случи ще разберем много скоро“, каза Хенман.