Бившият номер 1 в света Анди Мъри отпадна от турнира на двойки на Уимбълдън, след като той и партньорът му Пиер-Юг Ербер загубиха от шестите поставени в схемата Никола Мектич и Франко Шкугор със 7-6(4), 4-6 2-6 3-6 в мач от втория кръг на надпреварата.

Мъри прави своето завръщане на корта след операция за смяна на част от тазобедрената става, като в края на миналия месец спечели титлата на двойки в Куинс Клъб в партньорство с испанеца Фелисиано Лопес, но не успя да повтори успеха си и на Уимбълдън с французина Ербер. Двамата не успяха да стигнат до нито един пробив в целия двубой, като в първия сет успяха да се наложат в тайбрек със 7-4, но в следващите три части загубиха подаването си общо четири пъти и хърватите затвориха мача след два часа и 56 минути игра.

Мъри все пак ще продължи участието си на третия за годината турнир от Големия шлем в схемата на смесени двойки, където ще си партнира с бившата номер 1 в света Серина Уилямс. Двамата ще се изправят срещу германеца Андреас Миес и чилийката Алекса Гуарачи по-късно днес. /БГНЕС