Тенис легендата Борис Бекер разкри, че звездите на съвременния спорт поддържат привидно примирие, за да пазят имиджа си, и да избегнат глобите, които световната федерация може да им наложи.

Инсталирането на микрофони на корта направи тенисистите в наши дни политически коректни. Бекер обаче ги издаде - всичко е "изкуствено приятелство", и е "публична тайна", че Роджър Федерер и Новак Джокович не могат да се понасят. Бекер добави, че няма шанс Федерер да е толкова приятен тип, колкото изглежда.

В последната си автобиографична книга, Бекер пише: "Хората често ме питат, защо сега тенисът е по-скучен, откакто когато аз играех, твърдят, че сега няма такива характери.

Отговарям им, че има страхотни характери и сега, но просто не се показват, защото не могат. Тях ги глобяват, и микрофоните на корта улавят всяка псувня. В резултат от това, не можеш да изразяваш дори възмущението си, защото това значи глоба от десетки хиляди долари."

"Причината Роджър да е един от най-високоплатените спортисти на всички времена, е защото всички го харесват. Но замислете се - няма как да се харесаш на всички... Той прави добри пари от този имидж, но ако показваше истинските си чувства, дали нямаше да прави по-малко?," обяснява още Бекер.

Относно отношенията между Федерер и Ноле, той добави, че "двамата не се харесват особено".

Бекер добавя, че живее в Англия, защото в Германия тотално е загубил личния си живот и неговата неприкосновеност. "В Германия хората все едно ме притежават. Не могат още да приемат, че не съм на 17, а съм на 47, и не съм един от тях," завършва Борис Бекер.