Днес стартира откритото първенство на САЩ. Едни от най-добрите при мъжете и жените ще се борят за титлата през следващите две седмици. Тенисът вече даде своя рестарт и феновете успяха да се насладят на някои страхотни мачове дори и само пред телевизора.
 
Един от фаворитите за трофея в Ню Йорк е Доминик Тийм. Поставеният под номер 2 австриец заяви, че се готви за много тежки предизвикателства и очаква трудна и оспорвана надпревара. 
 
"Чувствам се добре, уверен съм и чакам турнирът да започне. Знам силните си страни и ще опитам да покажа най-доброто. Не започнах по най-добрия начин, трябва да призная това. Загубата от Краинович бе доста тежка, но за нея съм виновен единствено аз. Опитах да забравя случилото се, починах си и смятам, че научих урока си. 
 
През тези две седмици ще бъде трудно за всеки. Ще играем мачове 3 от 5 сета, няма да е лесно, когато 6 месеца си бил без официален мач. Подготвен съм за всичкои целта ми е да се боря за титлата. Всеки мечтае за трофей от Големия шлем", каза Тийм.