Повече от 780000 привърженици на тениса са посетили първия за годината турнир от Големия шлем Аустрелиън Оупън. По този начин тазгодишното издание на двуседмичната надпревара категорично подобри предишния рекорд от 743667 души, поставен преди година.

Тази година зрителите се радваха на доста подобрения в „Мелбърн Парк” като голям брой ресторанти, барове, различни зони за активности, детски кът и други. Всяка вечер пък имаше концерти и диджеи като изпълнителите бяха известни имена.

Най-ключово за рекорда обаче се оказа решението на организаторите за по-евтини билети за целия комплекс, което позволи и сериозна посещаемост на по-малките кортове.

Това издание на турнира отбеляза края на втория етап от големите подобрения в комплекса, който според всички тенисисти е най-добрият от четирите турнира от Големия шлем. Подобренията включваха и нова четириетажна сграда за състезателите с всички възможни екстри за тях.

Сега фокусът се насочва към третия етап от проекта. Той включва изграждането на още един голям корт (Мелбърн Парк разполага с три корта с подвижен покрив б.р.), нов функционален и медиен център,  централна кухня и логистичен хъб. Очаква се този етап да бъде приключен за турнира през 2023 година.