Трикратният шампион от Големия шлем Анди Мъри подкрепи напълно австралийските власти. Темата с предстоящия  Australian Open доста нашумя през последните дни и тенисистите продължават да изказват своето мнение. Според Анди, австралийското правителство просто иска да предпази хората от нова ковид вълна и единственият начин всички да са защитени е като се ваксинират.

Мъри напълно приема условията поставени за участие на откритото  на Австралия 2022 и призова играчите да се ваксинират колкото е възможно по-скоро.

„Аз напълно разбирам властите и заставам зад тях. Правителството има свой начин за справяне с пандемията и хората считат, че това е най-правилно. Всички да се ваксинират, а тези, които не желаят, просто според мен ще получат доста големи ограничения и няма да могат да се движат свободно в Мелбърн. Австралийците също бяха много лошо засегнати от коронавируса, така че ръководните органи са напълно прави. Призовавам всички мои колеги да се ваксинират, за да може турнирът да протече спокойно и заедно да се наслаждаваме на тениса, както ние, така и феновете“, каза бившият световен номер 1.