Анди Мъри се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис. Поставеният под номер 1 Мъри победи Кей Нишикори с 2:6, 6:1, 7:6(0), 6:1 след 2:43 часа игра. Анди Мъри загуби първия сет с 2:6 и играта му бе крайно неубедителн.

В началото на втората част той реализира ранен пробив, поведе с 3:1 и удържа аванса си до края. В третия сет Мъри проби за 3:2, но веднага след това загуби своето подаване на 30. Последва нов пробив за 6:5 в полза на номер 1, но Кей Нишикори отново събра сили и го върна за 6:6.

В тайбрекът Мъри бе повече от убедителен и спечели на 0. Четвъртият сет започна повече от любопитно. Нишикори взе пробив на 30, но до края загуби всичките си подавания. Анди Мъри стигна до 6:1 и си спечели място на полуфиналите, където ще се изправи срещу Стан Вавринка.

Швейцарецът не остави никакви шансове на Марин Чилич от Хърватия и го победи с 6:3, 6:3 и 6:1 само за 1:42 часа. Стан Вавринка поставен по номер 3 в схемата допусна едва един пробив в своите подавания през цялата среща. Чилич бе неубедителен в най-силното си оръжие сервиз и съвсем логично загуби./БТА