Като "посредствено" беше определено представянето на Григор Димитров, както и на други две млади звезди в тениса, по време на последния за годината турнир от Големия шлем US Open. Това стори анализаторът Лоренцо Чоти, който пише за авторитетното издание Tennis World USA. 

В материала си той прави обзор на играта на всички, които са направили впечатление с изявите си в Ню Йорк, но острият му език не пропуска и разочарованията на "Флашинг Медоус". Сред тях е и Димитров, редом до Кей Нишикори и Милош Раонич. 

"Григор Димитров, Кей Нишикори и Милош Раонич пак трябваше да доказват, че заслужават да бъдат смятани за новите звезди на тениса, но пак се провалиха с гръм и трясък. Бездната с големите имена в тениса продължава да е голяма, а сега ги преследва и новото поколение."

"Тийнейджърите вървят смело напред и показват качествата си, а Димитров, Нишикори и Раонич остават по средата между тези две генерации. Те все повече рискуват да бъдат отнесени и да останат назад. Представиха се доста посредствено!", заключава в материала си анализаторът на изданието. 

Първата ни ракета отпадна още във втория кръг в Ню Йорк от казахстанеца Михаил Кукушкин. Като цяло тази година представянето му е доста колебливо и вече падна до 19-о място в световната ранглиста.