Бившата водачка в женската тенис-ранглиста Ана Иванович (Сърбия) е първото голямо име, което отпадна на старта на Откритото първенство на САЩ. Доминика Цибулкова (Словакия) имаше щастието да стартира с победа 6:3, 3:6, 6:3 на "Артър Аш Корт".

Намиращата се на 50-о място в световната ранглиста Цибулкова взе мача в четвъртия гейм на третия сет, когато направи пробив за 3:1, а след това спечели и подаването си. Бившата шампионка от Ролан Гарос- Иванович излезе на корта с превръзка на левия крак в последния сет, а накрая с грешен бекхенд даде победата на Цибулкова.

При мъжете надеждите на японеца Кей Нишикори за ново паметно представяне на този турнир от Големия шлем също се изпариха рано. Французинът Беноа Пер сложи препятствие пред миналогодишния финалист с 6:4, 3:6, 4:6, 7:6 (6), 6:4.

26-годишният Пер през миналия месец спечели първата си титла от АТР-тура, като взе трофея Бостад (Швеция). Сега след 3 часа и 14 минути той победи Нишикори, след като изоставаше с 1:2 сета. В четвъртия той се добра до тайбрек, който измъкна с много воля, а в петия сет проби противника си при 3:2 и накрая завърши мача с ас./БТА