Стан Вавринка приключи бързо своето участие на Australian Open. Швейцарецът отпадна още в първия кръг след поражение от френския ветеран Адриан Манарино. Бившият световен  номер 3 загуби двубоя след 5-сетова драма и ще трябва да се концентрира върху следващите турнири. Въпреки ранното си отпадане в Мелбърн, 3-кратният шампион от “шлема”, остава позитивен и поне на този етап няма никакво намерение да спира с тениса. Нещо повече, 38-годишният състезател се надява, че през 2025-а отново ще бъде част от  Australian Open и си пожела единствено да остане здрав, за да може да играе колкото се може по-дълго. 
 
„Не е приятно да загубиш двубой в 5 сета, но определено нямах късмет с жребия. Манарино е много труден опонент, знаех, че ме очаква тежък мач и опасенията ми напълно се оправдаха. Опитах се да дам всичко от себе си и не съм изненадан, че срещата стигна до пети сет, в който просто нямах сили да се боря. След поражение още на старта едва ли мога да бъда удовлетворен, но оставам позитивен и гледам към предстоящите турнири с надежда. 
 
Мисля, че не играя толкова зле и нямам намерение да слагам край на кариерата си, защото имам още какво да дам. Готов съм да се боря, чувствам, че все още изпитвам същата страст към тениса и само се надявам да остана здрав. Ако всичко е наред, определено планирам да играя в Австралия и през следващата година“, каза Вавринка.