Две български двойки при жените се класираха за четвъртфиналите в утешителната надпревара на европейското първенство по плажен тенис, която също носи точки за отборното класиране. Първенството се провежда във ваканционно селище „Санта Марина“ в Созопол.

Мария Каракушева и Ани Попова се наложиха в два сета над първата двойка на Австрия. За четвъртфиналите се класира и двойката ни Катина Симеонова и Петя Янева.

Смесената двойка Петя Янева и Емил Аргиров се представи силно, но в много атрактивен мач отстъпи на световните шампиони от Италия. Днес първенството ще завърши с финалите при мъжете, жените и смесените двойки.

Очаквано за финалните срещи при мъжете и жените се класираха само италиански представители. При мъжете за титлата ще спорят първите две поставени двойки Лука Джимароса и Марко Гарабини срещу Лука Чарли и Микеле Кабелети. При жените в битката за титлата ще играят италианките Федерика Бачета и Джилия Каспари срещу София Джимати и Фламиния Дейна.

За втора поредна година България е домакин на европейското първенство по плажен тенис. В първенството участват рекорден брой състезатели и нации /112 състезателни двойки от 22 държави/.

Финалите в първенството са в днес следобед, а входът е безплатен. Домакин на първенството е БФТенис в партньорство с „ФеърПлей  интернешънъл“ и ваканционно селище Санта Марина.