България ще е домакин на срещите от Група III от зона „Европа” на  Световно отборно първенство по тенис за купа „Дейвис” догодина.  Мачовете ще се проведат през първата седмица на месец април 2018-а на  кортовете на ТК „Локомотив“ в Пловдив.

От следващата година отборите ще бъдат разделени в две групи и България ще е домакин общо на осем отбора. "Домакинството на това събитие е ново признание за БФТ като организатор на подобни престижни световни прояви“, заяви д-р Георги Крумов, зам. председател на УС на БФТенис и председател на ТК "Локомотив" Пловдив. 

„Пловдив на два пъти е бил домакин на мачове от купа "Дейвис" и на два пъти от "Фед Къп" и обикновено нашите представители са завършвали с  успех. Надяваме се да спазим традицията и нашите тенисисти да успеят да  се изкачат в по-горната група. Предизвикателство за нас е, че състезанието ще се проведе през първата седмица на април и червената  настилка, която смятаме, че е най-добра за нашите състезатели, трябва да бъде добре подготвена. Надяваме се и на сериозна подкрепа, каквато пловдивчани винаги са оказвали за купа "Дейвис". Клубът ни е подготвен  много добре и се надяваме и този път да излезем с чест от домакинството. Община Пловдив винаги ни е подкрепяла при подобни събития и се надяваме отново да е така, за да създадем перфектни условия за нашите гости", добави д-р Георги Крумов.