15 тенисистки от Топ 100 на световната федерация ще участват в турнира Фед Къп в Пловдив на кортовете на ТК Локомотив от 17 до 21 април.

Първа ракета на Сърбия ще бъде деветата на планетата Йелена Янкович, швейцарката Пати Шнидер - №16 също ще вземе участие в надпреварата от първа група на Евро-африканската зона.

За втора поредна година на града под тепетата бе поверено организирането на тенис турнира.

Очакват се още бившите световни шампионки при девойките Михаела Крайчек и Виктория Азаренка (съответно в отборите на Холандия и Беларус), полякинята Агниешка и Урсула Радванска, други сестри - Альона и Катерина Бондаренко и др.

Две нови имена ще има в състава на България. Първа ракета - Цветана Пиронкова, Диа Евтимова, Десислава Младенова и Жаклин Алауи. Ще имаме и двама капитани - Любомир Петров и Иво Братанов.

Тенисистките ни се събират на лагер в понеделник. В турнира ще вземат участие 16 държави, които ще бъдат разпределени в 4 групи по 4 тима. Жребият ще бъде ден преди старта, а България отново ще бъде водач на група, заради 4-то си място в подреждането на Световната федерация.

В звуковия файл можете да чуете какви са очакванията за представянето ни на за „Фед къп” и „Купа Дейвис” от страна на вицепрезидента на Българска федерация тенис Стефан Цветков.