Срещите от основната схема на Sofia Masters 1000 вече са в разгара си и знаем част от победителите, които продължиха в първите дни. В първите три двубоя зрителите на БНТЦ станаха свидетели на зрелищен тенис, след като на централния корт се изправиха белгиецът Лоренц Болен и Ивайло Воденски. В първия сет Болен се наложи с 6:2, но в следващата част благоевградчанинът успя да изравни резултата.

В решителния трети сет Болен беше далеч по-устойчив на корта и не допусна изненада, взимайки победата в три сета.

Вторият мач видя Константин Станков и Петър Додов, като Станков успя да спечели срещата след шампионски тайбрек, а в отделните части мачът завърши 6:4, 4:6, 10:4.

В третия мач пък Мартин Маринов изненадващо срази фаворита и поставената Маша Вионова. По подобие на предходните два мача, то и този двубой беше решен в три сета, като Маша дръпна напред с 6:3, ала допусна пълен обрат, като в тайбрека Маринов спечели с 10:3.

Поставеният под №2 в основната схема и шампион от миналогодишния турнир Матеуш Ейсмонт тръгна с категорична победа.

Полякът спечели в два сета срещу родния представител Светослав Бръмчев – 6:2, 6:0.

Квалификантът Симеон Аданов елиминира също в два сета – 6:4, 6:1, Дарислав Николов и си подсигури среща с Роман Николов. Той, от своя страна, се справи с Константин Янов – 6:1, 3:6, 10:7.

Едиз Батран пък тръгна категорично в есенното издание на Sofia Masters, след като отстрани в два сета Николай Атанасов – 6:2, 6:3, и по този начин Батран си гарантира сблъсък с Константин Станков.

Първият кръг на основната схема продължава и днес, където един срещу друг ще се изправят японецът Наото срещу Камен Маздрашки, Чавдар Михайлов срещу Мартин Боршуков и Петьо Борисов срещу Делиян Кирилов.