Българската тенисистка Зиновия Ванева завоюва третото място на Източноевропейското първенство до 14 години, което се провежда в Анталия, Турция.

В малкия финал четвъртата поставена Ванева спечели срещу другата ни представителка - №3 в схемата Изабел Николаева, с 6:4, 2:6, 6:3. Състезателката на ТК „Стоянстрой” (Пловдив) спечели срещу държавната шампионка в зала и в първия турнир от Източноевропейското първенство седмица по-рано. Тогава в двубоя за петата позиция Зиновия Ванева се наложи с 6:3, 7:5, информира БФ по тенис.

Класиранията на пловдивчанката я правят сигурна участничка в отбора на Международната тенис федерация (ITF). В него влизат петимата тенисисти с най-добри резултати при юношите и девойките от двата турнира в анталия. Влизането в отбора на Европа осигурява лагер на разноски на международната федерация и участия в няколко турнира. Изабел Николаева също е с реални шансове да влезе в европейския отбор.

При юношите първенецът в зала Калоян Димитров завърши на девето място на Източноевропейското първенство, а Златан Палазов е 11-и в крайното класиране.