Президентът на европейската тенис асоциация и вицепрезидент на Международната федерация Жак Дюпре (Франция) покани министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков на „Ролан Гарос”.

Г-н Нейков дари госта си с книгата "Българският спорт" и получи в замяна вратовръзка. Двамата обсъдиха възможностите за бъдещо сътрудничество и варианти за масовизиране на тениса в България. Г-н Дюпре обяви пред министър Нейков, че подкрепя намеренията на Българската федерация за изграждане на модерен тенис център. „Много се радвам, че г-н Дюпре е тук и ние високо ценим работата му. Това, че той идва да помогне на България за нас е важно, тъй като международното сътрудничество е от изключително значение”, каза министър Нейков.

Жак Дюпре сподели опит за организацията на тренировъчния процес и работата с деца. От своя страна министър Нейков разказа на госта за идеите си за преструктуриране на българския спорт. „Искаме да възстановим спортните училища, за да профилираме нашите таланти. Да ги концентрираме в център, където да създадем конкуренция. Имаме виждания и за масовия спорт, но първо трябва да оправим базата, за успеем да извадим децата от дискотеките и компютърните клубове”, каза министър Нейков.