Мария Шарапова, както и множество от високопоставените тенисисти на Уимбълдън, приключи рано-рано участието на турнира, отпадайки във втори кръг от №131 в ранглистата Мишел Ларчер де Брито.

Анабел Крофт - една от най-добрите тенисистки в историята на Великобритания и настоящ коментатор, изрази мнение, че рускинята е влюбена и мисли по-малко за тенис, което е и причината за слабия резултат.

Мария Шарапова и българският тенисист Григор Димитров вече не крият връзката си, след като бяха разкрити от папараци.

"Тя е влюбена. След като загуби от Мишел Ларчер де Брито, на последвалата пресконференция каза красиви думи, излъчваше елегантност и смиреност, а освен това изглеждаше далеч по-малко разстроена в сравнение с това, което очаквах", каза Анабел Крофт, цитирана от TennisKafe.com.

Крофт добави още, че Мария Шарапова е показала далеч повече жар в изказването си, коментирайки думите на Серина Уилямс и "тенисистката с приятел, който има черно сърце".

"Това, че Шарапова дори влезе в подобна размяна на думи, говори достатъчно. Серина трябва наистина да е засегнала някой нерв. Смятам, че любовта размекна Шарапова извън корта, а освен това я разсейва на корта и мисли по-малко за тенис", завърши анализа си Анабел Крофт.