Записването за най-големия любителски Мастърс вече е отворено! На 10 юни Интерактив тенис ще даде началото на Sofia Masters 1000, който ще се проведе в Българския национален тенис център и ще е едно от големите събития в аматьорския спорт в страната. 

Организаторите очакват огромен интерес, тъй като състезанието е с уникален за любителския тенис формат - 2 от 3 сета (третият сет в квалификациите ще е шампионски тайбрек, а в основната схема – пълен тайбрек сет). Участниците ще почувстват атмосферата на професионалния тенис. 

Срещите в 2 от 3 сета са предизвикателство и към физиката, и към психиката. Всички мачове ще се играят с нови топки, а четвъртфиналите, полуфиналите и финалът ще се проведат на централния корт на Националния тенис център със съдия на стол.

Sofia Masters 1000 ще започне с квалификации. В тях могат да се включат и начинаещи, и напреднали, като 16 от най-добрите квалификанти се класират за основната схема. Основната схема стартира на 17 юни и ще включи 32 играчи – 16 тенисисти, които влизат в нея по рейтинг и 16, преодолели квалификациите. Шампионът ще стане ясен на 23 юни.

Победителят в състезанието ще получи 1000 точки, а финалистът – 600 точки за годишната ранглиста на Интерактив тенис. Това означава, че титлата в Sofia Masters 1000 не само може да доведе до разместване в годишното класиране на лигата, но и да гарантира място във финалния Мастърс, който ще се проведе през декември с участието на осемте най-добри играчи на ИТЛ.

Записването за надпреварата е отворено на https://www.interactive-tennis.com/Tournaments/Details/1409, а всички желаещи да направят генерална репетиция за Мастърса могат да се включат в осмия чалънджър на Интерактив тенис, който ще се проведе в събота и в неделя в спортен клуб „Дема“.