Между тежките мачове и лошото време в Ню Йорк българският тенисист Григор Димитров намери време и за своите почитатели. Младият талант разкриваше в личния си блог в юношеската секция на сайта на ITF мисли и впечатления от US Open.

Григор за втори път е в Ню Йорк и признава, че атмосферата в мегаполиса много му допада.

Още в началото на турнира той се пошегува, че ще спечели US Open, но няколко дни по-късно всичко това може да се окаже съвсем реално, тъй като само часове го делят от мача за титлата.

Какво обаче най-много се хареса на родния тийнейджър – да гледа любимия си сериал „Монк” по телевизията, и да хапва от страхотния сладолед с карамел и бисквитки на Ben & Jerry’s.

Едва на 17 години, Григор показа характер, като преодоля лоша новина (която не сподели с читателите на своя блог) и победи поредния съперник във вторник.

В сряда той намери време за пазар из един от най-големите търговски центрове в града – Macy’s, откъдето обаче, по думите му, си е тръгнал само с чифт шорти.

На следващия ден, веднага след поредния успех на корта, Григор позира в специална фотосесия в Голямата Ябълка и остана доволен от себе си. „Може дори да ме вземат за следващото издание на „Седмицата на модата” тук,” пошегува се той. Преценете сами дали от Григор може да излезе модел от снимките...

И последно, но не и по важност, Григор разкри, че използва за мотивация същото, което и олимпийският шампион-рекордьор Майкъл Фелпс – музиката на нашумелия рапър Lil Wayne. Можем само да му пожелаем да е поне толкова успешен в тениса, колкото Фелпс в басейна!