Сесил Каратанчева стана на 18 години. Тенисистката, която изтърпява наказанието си за употреба на допинг, тренира усилено и в деня, в който стана пълнолетна.

„Най-после пораснах! Стигнах ги тези 18 години. Най-после ще мога да си взема и шофьорска книжка. Чаках толкова дълго! Не искам много неща като пожелания – само здраве, защото другото ще си го взема сама!” - сподели пред Гонг рожденичката.

Само пред Гонг тя показа и новото си „бижу” по тялото – голяма татуировка на гърба. Какво точно изобразява тя, може да видите на снимката. 

В очакване на изненадите и подаръците от родителите си, Сесил тренираше и днес в Правец. 2-годишното й наказание, наложено от Спортния арбитражен съд в Лозана изтича на 31 декември 2007 година и буквално от 1 януари догодина ще можем да я наблюдаваме отново официално на корта. 

На 16-години тя бе лишена от състезателни права заради употреба на нандролон. 171-сантиметровата ракета даде две положителни проби през миналата година за забраненото вещество - на 31 май след 1/4-финала на "Ролан Гарос" срещу Елена Лиховцева (Русия) и на 5 юли преди мача на националния отбор срещу Япония за "Фед къп".

Родената на 8 август 1989 година Сесил Каратанчева е готова отново да покаже класа и да елиминира съперничките си. В последните 18 месеца тя тренира много по-настървено и сериозна, достигайки форма по-добра като данни в сравнение с тази когато се състезаваше.