На 24 и 25 юли Албена ще посрещне най-добрите в плажния тенис.Спортът, който се превърна в хит това лято е  нов, но със своята динамика и атрактивност бързо печели почитатели. Срещите ще се проведат на плажа пред хотел „Калиопа” на два специално оборудвани корта .

 

Записването за участие може да се извърши на място преди началото на турнира до 9.30 в събота. Поради големия интерес се очакват  рекорден брой участници. Засега са потвърдили, че ще се включат някои от победителите в първите три турнира, което ще направи шампионата изключително оспорван. Очакват се и много чуждестранни участници. Сред поканените са  Елеонора Манчева, Лазарина Стефанова и Милена Шаркова, които освен че са носителки на титлата мисис България, се справят професионално и на корта.

 

Фенките на турнира пък ще могат да видят и  краля на танца Орлин Павлов, който също е с отлични изяви от последните турнири.  Специалните ракети и топки ще бъдат осигурени от тенис федерацията. Генералният секретар на БФТ  прогнозира че турнира в Албена да бъде сред най-силните за сезона.