Десетки ще бъдат звездите в петото издание на турнира по тенис за аматьори „Труд Мастърс“, организиран от най-тиражния ежедневник в страната, които ще спорят за рогата на Христо Стоичков, който в момента си почива в Южна Африка. Ловният Трофей е предоставен от Камата, след като той самият е отстрелял дивеча. Победителите в надпреварата, която е този уикенд в зала „София” ще вземе и огромна купа - пълна реплика на тази от Шампионската лига.

Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров и Ивайло Йорданов преди време не стигнаха до 1/4-финалите, където обаче сега има няколко наистина звездни двойки.



Министър-председателят на Република България Бойко Борисов в тандем със старши треньора на Литекс Любослав Пенев, който вече два пъти триумфира на „Труд Мастърс” се паднаха срещу журналистите Тодор Попов и Милен Германов за първия си мач в събота. Шефът на ОСК ЛукОйл Сашо Везенков в дует с Ивайло Йорданов ще кръстосат ракети с двойката Сашо Йовков - Георги Илиев-Майкъла. Това отреди жребият, който изтеглиха лично президентът на БФС Борислав Михайлов и председателят на БОК Стефка Костадинова.

Поставени при жребия бяха босът на Локомотив София Николай Гигов с Николай Божинов, вицепрезидентът на БФС и почетен президент на Сливен Йордан Лечков с Мирослав Печев, мениджърът Лъчезар Танев с Петър Михнев, които ще спорят в началото съответно с Боян Калчев - Илиян Терзиев, Орлин Попов - Роберт Гергов и Александър Йорданов - Борислав Костурков. Красимир Минев ще си партнира с Ангел Бончев и ще се противопоставят на самотната чуждестранна двойка Оливер Кеслер и Рене Розенберг.

Мачовете в първите кръгове ще се играят до шест гейма и евентуален блиц, а полуфиналите и финалната среща ще протекат в девет гейма.

В последния момент ще влязат и двама участници с уайлдкарт, чиито имена обаче сега се пазят в тайна.