60 мъже и 10 жени се включиха в първото за годината морско приключение на семейната тенис и СПА верига Weekend Tour. Домакин на надпреварата беше в.с. Санта Марина, което приема любителите от цяла България от 2013 г. В Santa Marina Tennis Holiday участваха над 50 семейства, а повечето от тях дойдоха още в четвъртък, за да потренират преди официалните срещи.

Надпреварата стартира в петък, но заради дъжд стартът на програмата се забави със 7 часа. Въпреки това се изиграха повечето срещи от групите.

На празника на българската писменост от Weekend Tour изненадаха състезатели и гости с хореограф, който показа най-популярните български хора. Веднага след това участниците посетиха нощния бар Марина Бийч, където отпразнуваха победи и загуби.

Третият ден от надпреварата определи кой ще се класира сред най-добрите 16 в основната схема. Съвсем очаквано фаворитите преминаха в следващия етап на надпреварата, като Милен Балтов, Никос Панетемитакис и Веселин Димитров не допуснаха изненади. На следващия ден шампионът от Ува Нестум Веселин Димитров загуби от Калоян Георгиев, който беше напът да обърне на полуфиналите и Никос Панемитакис, но гъркът затвори мача с късен пробив и се класира за финала.

В долната част на схемата Атанас Апостолов направи фурор, отстранявайки с 6:2 втория грък, пристигнал за Santa Marina Tennis Holiday - Лазарос Петкодис. Той се класира за първия си финал във веригата след категоричното 6:0 срещу Милен Балтов. Във финала Никос показа по-стабилна игра, не се пропука във важните моменти и спечели титлата с 6:3. Никос е първият шампион на Weekend Tour от далечната 2013 и показа, че не губи форма и е готов за победи срещу трудни съперници.

При дамите до полуфиналите с пълен актив се класираха Искра Бочева и Дафина Славова, а като втори от групите излязоха Силвена Хубанова и Цветелина Гочкова. До финала стигнаха Искра Бочева и Дафина Славова. За Бочева това беше втори пореден финал в Санта Марина и след отлична игра и пълна мобилизация тя спечели титлата.

В смесените двойки до мача за първото място стигнаха Новицка-Балтов и Тодорова-Йорданов, като победата отиде при Тодорова-Йорданов.

Победителите бяха наградени от представителя на домакините Калоян Крумов, който покани състезатели и гости да посетят комплекса и през септември, когато Санта Марина ще приеме пак семейните тенис турнири.

За желаещите да напреднат в тениса Weekend Tour отново организира тренировъчен лагер, като през тази година в заниманията се включиха 7 деца 3 дами. Тренировките бяха водени от треньорите Петьо Тодоров и Владислав Караджов, а накрая всички получиха лакомства от изпълнителния директор на тура Ивайло Цанков.

Следващата надпревара от календара на семейните тенис почивки е Хисаря, където местата се изчерпаха два дни след отварянето на регистрацията. Записването за RIU Pravets Open, който ще се проведе от 26 до 28 юли, стартира официално на 3 юни, като местата за участие в турнира са ограничени.

Повече подробности за тура, за предстоящите състезания и за условията за участие можете да научите тук.