16-годишният български тенисист Симеон Терзиев решително спечели купата на турнир от веригата ITF J4 Dema Cup в гр. София, след като на финала убедително надигра Антъни Генов (България)  в два сета с резултат 6:1 7:6(5).

По пътя към победата, Терзиев демонстрира завидна психическа устойчивост, допускайки само един загубен сет, като последователно надигра Хари Лазел (Великобритания) с 6:2 6:2, Матей Палкау (Румъния) с 7:6(3) 6:1, Васил Димитров (България) с 6:0  6:2, Стефанос Сава (Кипър) с 5:7  6:3  6:0.

Младият състезател показа страхотен тенис, като на полуфинала успя да реализира и златен гейм, печелейки го с четири поредни аса.

За Симеон това е втора престижна титла от турнир на ITF. В началото на миналия месец, младият тенисист безапелационно грабна титлата на турнир от висока категория в Тимишуара, Румъния след като победи на финала с 6:4, 6:4, 84-ия в ранглистата за младежи на Международната тенис федерация руснак Марат Шарипов.

Следващото предизвикателство пред възпитаника на треньора Григор Костов е участие в започващия на 19.08 турнир от трета категория ITF J3 в Киев.