Всички български национали за Купа Дейвис - Тихомир Грозданов, Валентин Димов, Ивайло Трайков и Тодор Енев, без първата ракета на страната Григор Димитров, ще се включат в 83-ото издание на Държавното лично първенство по тенис „БНП Париба” за мъже и за жени с общ награден фонд 15 хиляди лева , което ще се състои от 11 до 18 октомври на ТК Локомотив в Пловдив.

Общо девет състезатели с точки в световната ранглиста на АТП ще участват в надпреварата. Номер 1 в схемата ще бъде защитаващият титлата си Грозданов, а поставени след него ще бъдат Димов, петкратният първенец през 1996, 1997, 1998, 2004 и 2006 година Трайков, шампионът от 2007 година Енев, Цветан Михов, Динко Халачев, Серафим Грозев и водачът в световната ранглиста за юноши до 16 години на Tennis Europe Димитър Кузманов.

В надпреварата ще се включи и двукратният шампион на България през 2003 и 2005 година Илия Кушев, който от началото на сезона се занимава с треньорска дейност.

При жените ще участват четири състезателки с точки за световната ранглиста на УТА. Поставена под номер 1 ще бъде миналогодишната финалистка Таня Германлиева. Втора в схемата ще бъде полуфиналистата през миналия сезон Хюлия Велиева, следвана от Никол Христова и Десислава Младенова.

Шампионът при мъжете ще получи 2600 лева, а финалистът ще вземе 1700 лева. Победителката при жените пък ще заработи 1600 лева, а вицешампионката ще заслужи 1100 лева.

От 8 до 10 октомври на ТК Велто във Варна ще се състои третото издание на турнира БНП Париба Мастърс до 12 години, в който ще се включат по осем момчета и момичета, които са се представили най-добре през сезона в тази възраст.

В същото време от БФТенис наградиха със специален плакет Виктория Томова за спечелената по-рано през годината европейска титла за девойки до 14 години. Отличен бе и личният треньор на Томова - Михаил Кънев.