Поставената под номер 1 Карла Суарес Наваро от Испания се класира за втория кръг на ХХ юбилеен турнир по тенис "Алианц къп" с награден фонд 100а000 хиляди долара на ТК "Левски" в София. 22-годишната Суарес Наваро победи на старта на основната схема германката Татяна Малек с 6:4, 6:2 за малко повече от час.

В началото на двубоя двете си размениха по два пробива преди 22-годишната четвъртфиналистка от "Ролан Гарос" да постигне решителен трети, който се оказа решаващ за спечелването на първия сет. Във втората част испанката беше по-убедителна и се възползва от грешките на Малек, за да затвори мача.

"Беше труден двубой. Радвам се, че го спечелих. Не смятам, че съм фаворитка в турнира. Играя мач за мач. Лекувам контузията в глезена и се надявам скоро да отшуми напълно", заяви след двубоя Карла Суарес Наваро. Тя си осигури 18 точки за световната ранглиста и 1488 долара, а следващата й съперничка ще бъде нейната сънародничка Силвия Солер-Еспиноса.

В други мачове от първия кръг днес номер 5 в схемата Ивоне Мойзбургер (Австрия) победи Татия Микадзе (Грузия) с 6:2, 6:4 и за място на четвъртфиналите ще играе срещу французойката Натали Пикион.

Чагла Буюкакчай от Турция пък се справи с Кони Перен (Швейцария) с 6:1, 7:5. Следващата съперничка на туркинята ще бъде номер 7 Маша Зец-Пешкирич (Словения). Бившата номер 14 в света Елени Данилиду (Гърция)се справи в три сета с 6:4, 3:6, 6:4 с квалификантката Щефани Фогт (Лихтенщайн) и във втория кръг ще се изправи срещу номер 8 в схемата Ана-Лена Грьонефелд от Германия.

Третата в схемата Ализе Корне от Франция също преодоля първия кръг след успех с 6:4, 6:2 над квалификантката Дария Юрак (Хърватия).