Владимир Влайков записа името си със златни букви, спечелвайки първото издание на Challenger сериите в морската ни столица. Финалът се игра на кортовете на ТК "Черно море - Елит" в Морската градина, като Владо се наложи трудно след 6:3 над Пламен Любенов.

В изключително силната надпревара той демонстрира голям прогрес в играта си, показвайки физическа издръжливост, вариативна игра и силно желание за победа. По пътя към титлата Влади победи опитни играчи като Петър Балчев, Виктор Попов и Петър Станев, а във финала се изправи срещу сочения за фаворит Пламен Любенов. Любенов от своя страна стигна до мача за титлата след като надделя над Петър Цонев, Атанас Атансов и Тихомир Ангелов, като за пореден път впечатли всички със стабилна игра.

„Турнирът беше много силен, с изключително добри играчи. Финалът беше игра на нерви и на физическа издръжливост. Поздравления на Пламен за коректната игра, която е изключително важна във формат като този. Радвам се, че една от най-големите вериги за любителски тенис вече има свой шампионат и във Варна. Тук има изключителни играчи, които винаги са търсили поле за изява, а този тип турнири са освен всичко друго и достъпни за всеки. Благодаря и на всички мои опонент в турнира, с които направихме много интересни двубои.“ - сподели развълнуваният Влайков след края на срещата.

След този турнир Влайков е едноличен водач във временното класиране на ITL Tour Varna, като точките от турнирите до края на 2022 ще бъдат валидни за шампионата през 2023та. Следващият турнир във Варна започва на 31 октомври, а негов неофициален домакин ще бъде балона на "Черно-море Елит" в Морската градина. Записването вече е отворено, а желаещите могат да се регистрират за участие през сайта на лигата www.interactive-tennis.com