Българската тенисистка Вивиан Златанова заминава днес за участие в заключителния турнир на най-добрите девойки до 16 години в Реджо Калабрия, Италия, от 5 до 7 октомври.

Тя е единствената ни представителка в мастърса. Златанова попадна сред осемте най-добри, след като спечели турнира в чешкия град Миловице и игра два полуфинала на състезания от първа категория в Италия. Пазарджиклийката влиза във финалите като №5. През лятото те участва на лагер на Апенините като част от отбора на Европа.

„Смятам, че съм подготвена за мастърса в Италия. Играх на турнирите за жени в Добрич и Варна и съм във форма. Не искам да давам прогнози за класиране, но се надявам на добър жребий и достойно представяне. Фаворитка в нашата възраст е безспорно Ирина Шиманович от Беларус. Останалите седем сме равностойни и всяка може да победи всяка”, коментира Златанова, която проведе последната си тренировка преди заминаването на кортовете на БНТЦ.

Осемте финалистки при 16-годишните са Ирина Шиманович, Альона Болсова (Молдова), Анна Бондар (Унгария), Катерина Слюсар (Украйна), Вивиан Златанова, Анна Уреке (Русия), Алена Вайс (Австрия) и Сара Сорибес Тормо (Испания).