Трикратната победителка от „DEVIN MASTERS“ Вивиан Златанова се завърна от гръцкия град Хераклион, където взе участие в международен турнир за жени, Гърция с награден фонд от 10 000 долара. Златанова успя да премине квалификациите на два от турнирите.

В първия кръг от квалификациите Вивиан Златанова елиминира румънката Жасмин Марина Котеану след 6-0, 6-1. След това в пресявките Виви победи и Афродита Латинополу от Гърция с 6-3 и 6-2.

В първия кръг от основната схема непреодолимо препятствие за младата надежда се оказа французойката Манон Арканьоли. Третата в схемата Арканьоли победи Златанова с 6-2 и 6-2.

Вивиан продължи успешното си участие и във втория турнир като започна надпреварата от фазата на квалификациите и преодоля с лекота два кръга. Виви елиминира най-напред Алекс Рил от САЩ след 6-0, 6-1, а след това отстрани и рускинята Наталия Зуравлева с 6-2, 6-0. В първия кръг от основната схема Вивиан Златанова победи с 6-1, 6-1 Силвия Жарич (Хърватия) и в спора за място на 1/4 финалите отстъпи на достигналата до финала Лена Мари Хофман от Германия с 6/4 6/2.

Далеч по-успешна се оказа играта й на двойки заедно с братовчедка й Борислава Ботушарова, с която достигнаха до първия си финал на професионален турнир за жени. В среща от полуфиналите французойките Манон Арканьоли и Латисия Саразен се отказаха поради контузия при резултат 6-4 3-0 в полза на българките. За съжаление младите надежди на пазарджишката школа не успяха да окажат съпротива на Башак Ерайдин и Аби Майерс, които се наложиха с 6-0 6-1.На третия турнир Вивиан Златанова и братовчедката й Борислава Ботушарова достигнаха до втори полуфинал на двойки в професионалния женски тенис. В полуфиналния двубой водеха сет и 3:2 срещу Ерайдин и австралийката Аби Майерс в повторение на финала от изминалата седмица, но отстъпиха с 10/5 в тайбрека. Българското дуо достигна до тази фаза, след като на старта се наложиха с 6-3 6-2 над Радованович/Томич и преодоляха съпротивата на Далия Зафирова и Силвия Нирич след успех с 6-4 4-6 [10-7].

„Девин“ АД и Българската федерация по тенис са партньори за четвърта поредна година. Съвместните дейности на бутилиращата компания и федерацията по тенис са част от дългосрочната стратегия на компания в подкрепа на активния и здравословен начин на живот. От началото на турнирите DEVIN MASTERS през 2010 година, „Девин“ АД е подкрепила 16 бъдещи звезди в първите им стъпки на световните тенис кортове. През изминалата седмица нови 8 състезатели получиха възможността да участват в турнир по избор в Европа или САЩ през 2013 година.