Винъс Уилямс заяви, че ще отмъсти на Цвети Пиронкова, когато двете излязат една срещу друга в понеделник в битка за място на четвъртфиналите на „Уимбълдън”. Американката бе отстранена точно от българката в миналогодишното издание на турнира и петкратната шампионка сподели, че този път ще покаже най-доброто от себе си срещу пловдивчанката.

Цвети стана тенисистката с най-нисък ранкинг, която побеждава Винъс на трева, след като през миналата година надви мощната американка в четвъртфиналите на турнира.

„Миналата година, за съжаление, аз не играх добре. Смятам, че не бях сериозна съперничка. Независимо от това как играя сега, аз знам, че този път ще съм на ниво”, сподели по-голямата от сестрите Уилямс, която е поставена под номер 23 в основната схема на третия за годината турнир от Големия шлем.

„Готова съм да покажа най-добрата си игра. Миналата година не ми харесваше как играх, така че позволиха това да ми повлияе. Тази година, няма да допусна това да се случи. Уверена съм в силите си. Понякога изпускаш няколко лесни гейма и започваш да се ядосваш. Това се случи и миналата година, а вместо да се върна в мача, аз се подадох на емоциите. Не можеш да си позволиш подобно нещо, особено на четвъртфинал на Уимбълдън. Този път, всичко ще бъде много по-различно”.

Американската състезателка все пак призна класата на българката, която отстрани вчера номер две в схемата Вера Звонарьова от Русия. Уилямс каза за Цвети:

„Тя се движи добре. Изглежда, че се справя много добре и с комбинирането на ударите си. Сякаш може да печели както от форхенда и бекхенда си, така и от сервиса си. Прави всичко доста добре. Никога не е лесно да отстраниш номер две в основната схема”.

Уилямс, освен това, добави, че ще прекара на корта уикенда преди важния мач с ракета номер едно на България. Винъс завърши с думите: „Определено ще съм на корта през тези два дни. Искам да съм фокусирана. Добрите тренировки изграждат вяра в собствените сили. Все пак, аз се радвам много, че съм тук, след толкова време извън корта”.