Първата ракета на България Виктория Томова отпадна във втория кръг на турнира по тенис на червени кортове в Бол (Хърватия) след загуба с 1:6, 6:4, 2:6 от италианката Сара Ерани.

Срещата започна с пробив в полза на Томова, но след това финалистката от "Ролан Гарос" през 2012 година Ерани направи серия от шест последователни гейма, с което спечели с лекота първия сет.

Във втория ролите се размениха. 31-годишната италианка първа проби подаването на съперничката си, но след това Томова взе следващите четири гейма, за да поведе с 4:1.
При 5:2 българката имаше три сетбола, които пропусна, след това пропиля и един при 5:3, както и два при 5:4, но в крайна сметка успя да затвори сета с пробив при седмата възможност.

В третия сет обаче подемът в играта на българката бързо бе секнат, след като бившата номер 5 в света направи ранен пробив, след това още един за 4:1 и така мачът вече бе неспасяем за първата ни ракета.

С класирането си за втория кръг Томова си осигури 15 точки за световната ранглиста и 2325 долара от общия награден фонд от 125 000. /БТА