Отборите на България и Кипър дадоха пресконференция преди съвместните си мачовете за оставане във втора евро-африканската група на Турнира за Купа “Дейвис”.

На нея бяха представени играчите, които ще представят двете страни. За България няма да играе голямата ни звезда, 60-ят в световната ранглиста Григор Димитров, докато островитяните ще разчитат на своя номер едно Маркос Багдатис.

Капитанът на България Огнян Илиев обяви, че и без Гришо тимът ни е длъжен да се бори за победата, така както го направи преди пет години срещу същия съперник.

“Това са играчите, които са в най-добра форма и имат желание да играят за страната си. Подготвени сме добре. Знаем какъв играч е Багдатис, но с повече воля, желание и подкрепа от страна на публиката можем да победим. Момчетата ни харесват тази настилка, затова я предпочетохме пред клея. Нека се знае, че разчитаме на отбор, не на индивидуалности. Григор Димитров е част от отбора, той ни пожела успех. Разбира ме желанието му. Догодина той отново ще играе за България”, сподели капитанът ни.

Съставът на България е в състав: Димитър Кузманов, Тодор Енев, Димитър Кутровски и Цветан Михов.

Жребият за мачовете ще се проведе в четвъртък, от 12 часа в Столична община.