Григор Димитров взе участие в популярното тенис шоу на CNN, наречена „CNN Open Court“, водещ на което е един от най-популярните и харизматични тенисисти от близкото минало Пат Кеш.

Шампионът от Уимбълдън през 1987 година взе интервю от българина, а освен това двамата поиграха и малко тенис. Това се случи преди около седмица в Ница, но предаването бе излъчено днес, когато Гришо си осигури място на 1/4-финалите в Монте Карло, където ще срещне Рафаел Надал.

„Знам, че имаш всички удари в играта и съм те виждал по телевизията, но не съм ги усещал, нека пробваме“, заяви Кеш на Гришо на влизане на корта, а малко по-късно вече може би съжаляваше, тъй като хасковлията му показа своите способности, които доведоха австралиеца до коментари като „Това не е забавно“ и „Това трябва да е незаконно“.

ВИДЕО: Гришо участва в тенис шоу по CNN заедно с Пат Кеш

Ето и интервюто на Пат Кеш с Григор Димитров:

Григор, не знам много за българските спортисти, но ти може би си най-известният спортист на България в историята?

Не знам, футболният играч Стоичков, той определено бе един от най-невероятните спортисти в България. Всичко се променя с годините, хубаво е, че хората почват да разбират от тениса като спорт.

Защо бекхенд с една ръка?

Баща ми беше мой треньор, той винаги говореше за играчите с бекхенд с една ръка, гледах много мачове на Сампроас и Агаси и всъщност, може би е малко срамно, но до днешен ден не знам как да държа ракетата с две ръце.

Много е рядко да видиш някой с беклхенд с една ръка, това те прави много вълнуващ играч.

Когато стане дума за Уимбълдън, има четирима играчи, които са печелили юношеския турнир и този при мъжете. Бьорн Борг, Щефан Едберг, Роджър Федерер и един наистина добре изглеждащ австралиец – Пат Кеш! Ти можеш да си следващият. Харесва ли ти тревата, предпочиташ ли я?

Аз обичам тревата, напълно различна игра е и се наслаждавам. Мечтата ми е да спечеля, спечелих при юношите, следващата стъпка е при мъжете, големите момчета.

ВИДЕО: Гришо участва в тенис шоу по CNN заедно с Пат Кеш

Хората те сравняват с Роджър Федерер, имаш подобен стил, той не е лош играч за копиране, мислиш ли, че това е трудно?

Сравненията, искам хората да спрат с това. Защото, естествено имаме някои сходства, поласкан съм да чувам това, в началото мислих, че е много готино, но с времето осъзнах, че трябва да опитвам да имам свой стил на корта, да правя своите удари.