Григор Димитров и Новак Джокович направиха невероятен шоу мач помежду си, който бе изпълнен с много смях, закачки между двамата, уникални разигравания и страхотно настроение на корта и по трибуните, където многото дами въздишаха по тенисистите.

Мачът бе част от демонстративния турнир The Boodles, в който резултатите нямат никакви значение. За статистиката Джокович победи с 5:7, 6:3 и 10:7 в шампионския тайбрек. Двамата обаче дотолкова се забавляваха на корта, че накараха водещата на мача да възкликне след края му, че за 12 години история на турнира това е най-добрият мач в него. И докато Ноле отдавна се е доказал като шоумен, то Гришо изобщо не се даде и също показа, че умее да бъде забавен на корта. Освен това двамата балканци показаха, че са в много добри отношения помежду си като често водеха забавни дискусии, аплодираха изпълненията на съперника и завършиха мача с прегръдка.

За Димитров това бе втори мач на турнира, след като в понеделник игра с друг сърбин – Янко Типсаревич.

Гришо и Ноле показаха и страхотен тенис с множество трикови удари и невероятни разигравания, които вдигнаха на крака публиката. Фенките пък бяха зарадвани и с лек стриптийз от тенисистите.

В първия сет хасковлията взимаше по-трудно своите сервис геймове, но въпреки че номер 1 в света имаше доста точки за пробив, Григор успяваше да се измъкне, благодарение на своя сервис.

Стигна се до 5:5, когато Димитров нанесе своя удар и след феноменален минаващ удар проби съперника си, а в следващия гейм затвори сета в своя полза.

В следващите минути Джокович набързо поведе с 5:1, след което последва нова порция шоу. Три поредни сервиса на Ноле закачиха мрежата, след което топката падаше в половината на българина. Това според Джокович означаваше точка за него, а съдията на драго сърце се съгласи и отсъди в полза на първия в света. След това Джокович обеща на съперника си, че ако го направи още веднъж, геймът е в полза на Димитров. Точно това се случи, което накара целият корт да избухне в смях, а съдията отсъди гейм за Гришо.

В следващия си сервис гейм Новак все пак спечели сета и докара мача до шампионски тайбрек. В него шоуто продължи, а при 8:6 за сърбина последва невероятно разиграване, включващо всякакви удари, включително хотдог от страна на Григор, а в крайна сметка бе спечелено от Джокович.

При последвалия мачбол Гришо даде ракетата на едно от момичетата, подаващи топките, а примерът му бе последван от сърбина. Момичетата направиха опит за няколко разигравания, а в това време техните роли бяха взети от двамата тенисисти. След това все пак те взеха своите ракети и при последвалото разиграване Джокович се оказа победител, с което спечели и мача.

ВИДЕО: Гришо и Ноле направиха невероятно шоу, пълно със смях и луди разигравания

източник: Gulliver/Getty Images

Шоуто обаче продължи и след неговия край като първо двамата поздравиха жена, която имаше рожден ден, а след това...имитираха Мария Шарапова. Водещата помоли известният имитатор Ноле да покаже движенията на Маша, а сърбинът отговори: „Не съм имитирал Шарапова много време, но съм сигурен, че Григор може да го направи по-добре сега.“

Последва имитация на русокосата красавица от страна и на двамата, след което Димитров и Джокович напуснаха корта под бурните аплодисменти на публиката.