Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова замина заедно с националния ни отбор рано тази сутрин за Израел. България ще участва във Фед Къп от 1 до 4 февруари, като е в една група с Австрия и Естония. На кортовете край Червено море за втора поредна година женският ни тим е играе за изкачване в по-горна група или запазване на мястото си в Група І на зона Европа – Африка на неофициалното световно отборно първенство по тенис.

Цвети Пиронкова заедно с Изабела Шиникова и капитанът Дора Рангелова се събраха около 6 часа сутринта на летище София, за да се качат на самолета за Мюнхен, от където ще отпътува за Те Авив, а оттам ще се прекачат за Ейлат. Другата ни националка Дия Евтимова чака тима ни в курорта, където тренира последната седмица, а Елица Костова е в Израел от снощи.

№47 в света Пиронкова ще бъде по традиция първа ракета на България и на сингъл, и на двойки. Другите ни тенисистки Дия Евтимова, Елица Костова и дебютантката във Фед Къп Изабела Шиникова, които са съответно на 155, 157 и 342-ра позиция в световната ранглиста, ще бъдат избирани от капитана Дора Рангелова според мачовете с Австрия и Естония.

„Тръгваме с настроение и доста оптимистично настроени, защото имаме един доста добър отбор. Тези момичета играят вече пета година заедно. Отиваме най-малкото да запазим мястото си в групата, крайната ни цел разбира се е изкачване в по-горна. Надявам се при добри игри на момичетата да достигнем до този етап. И четирите ни тенисистки са в много добро състояние. Надявам се да са във форма. Дия и Елица вече ни чакат в Ейлат. Предполагам, че Изабела Шиникова се вълнува, тъй като това е дебют за нея. Радвам се, че имаме млади състезателки, които в бъдеще ще заместят титулярките. За нея това е един голям шанс да участва в такъв турнир. Може би ще я използваме и на двойки“, коментира капитанът на тима ни Дора Рангелова.

Екипът на Гонг бе единственият, който изпрати българските тенисистки на път за Израел.